Възможно е да бъдат налагани локални локдауни в Гърция, ако възникнат огнища на COVID-19. Това коментира гръцкото правителство. Говорителят на правителството Аристотелия Пелони подчерта, че Гърция не може да си позволи неуспехи, оставяйки отворена възможността да бъдат наложени допълнителни мерки и дори локални блокировки. Тя добави, че се надява, че призивите на правителството ще бъдат чути, в противен случай „местните огнища ще бъдат ликвидирани съответно“.

След като локдаънът бе вдигнат в страната до голяма степен миналия петък, властите бяха изненадани от ситуацията през почивните дни в цяла Гърция, които приличаха на всичко друго, но не и на държава, която все още в плен на пандемията. В събота и неделя огромни тълпи заформиха празненства по градските площади, а в кафенетата и ресторантите, особено в Атика, бяха регистрирани редица от нарушения на протокола за безопасност от страна на собственици и посетители на кафенета и ресторанти.

„Разбира се, наблюдаваме значителна деескалация на броя на случаите, при постъпването в болница и интубациите, но пандемията все още е тук“. Мицотакис заяви, че властите ще бъдат стриктни по отношение на прилагането на закона, тъй като е много важно постепенното подобряване на епидемиологичните данни да продължи.