Британски милиардер, подкрепящ брекзит, направи дарение от 1 милион британски лири за премиера Борис Джонсън.

Харгрийвс, който е съосновател на компанията за финансови услуги Харгрийвс Лансдаун, заяви, че се тревожи от възможността Обединеното кралство да остане в Европейския съюз.

"Избирателите гласуваха да излезем, да излезем, да излезем изцяло", заяви 73-годишният милиардер пред Ройтерс.

Той е един от най-богатите хора във Великобритания и вторият най-щедър донор за кампанията за излизане от Европейския съюз през 2016 г., направи дарението във връзка с предстоящите другата седмица парламентарни избори.

Милиардерът обяви, че прави щедрия жест, защото се тревожи от вероятността Обединеното кралство да остане в общността. Британските медии напомнят, че Харгрийвс прави дарението, въпреки че миналата година нарече Джонсън „палячо".

В референдума не се казваше нищо за дом за временно пребиваване. Хората бяха запитани дали искат да останат или дали искат да напуснат и избирателите гласуваха да напуснат", добави той.

Премиерът се надява да спечели мнозинство на изборите на 12 декември, за да прокара сделката за брекзит, която сключи с Евроепйския съюз, след като съюзът се съгласи на трето отлагане на развода, който първоначално трябваше да се състои в края на март.