Смятате ли се за ценител на кафето и бихте ли платили повече пари за доза от любимия кофеин? Напълнете портфейла си, особено ако се намирате в Лондон.

Кафене в британската столица предлага вкусна чаша с напитката, но тя ще ви струва 50 паунда, или 55 евро, съобщава вестник Metro, цитиран от profit.bg.

Скъпото кафе се предлага в заведение в луксозния район на Лондон Mayfair, като се твърди, че това е „най-скъпата чаша кафе във Великобритания“.

Ако държите да я опитате, по-добре побързайте, защото ще бъдат продадени само 15 подобни чаши.

Наречено Cup of Excellence, кафето се продава в Queens of Mayfair - заведение, което е собственост на сестрите Грейс и Виктория Шепард. 

Дори за Mayfair обаче това е висока цена за едно кафе - защо е толкова скъпо?

Първо, то е изключително ексклузивно - според собствениците тази конкретна смес е купена на търг на производителя на кафе Difference Coffee Co и е предлагана само на още една компания в Обединеното кралство.

Кафеените зърна, които идват от Етиопия, също са изключително редки, както и носители на награди - спечелили са Cup of Excellence Competition (което обяснява и името на кафето).

Цената на вашата чаша също така отразява цената на дребно на зърната, които се продават за около 2 183 евро килограма.

„Да имаме толкова рядко и много търсено кафе, което да предложим на истински ценители, подчертава стандартите, към които се стремим“, казва съсобственикът на заведението Виктория.

За 55 евро можете да очаквате и превъзходно сервиране - в кристална чаша за вино, със зърна, смлени на ръка.

Според Амир Гел, собственикът на Difference Coffee Co, „това е не само невероятна и рядка стока, но също така има значение и за фермерите в Етиопия,“ които получават пълната тръжна цена.