13 американци са жертва на мистериозна смърт в Доминиканската република. Инцидентите се случват от 13 юни миналата година.

31-годишният Джейми Джестър умира на 17 март малко след като коментирал, че лимонадата му има странен вкус, съобщава Ей Би Ес, цитирани от 24 часа.

Той бил на почивка със сестра си в столицата Санто Доминго, когато започнал да плюе кръв. Пиел лимонада, чийто вкус определил като "смешен". Малко след това получил пристъп на задушаване и паднал на колене.

Едва сега смъртта му е потвърдена от Държавния департамент на САЩ.

Семейството повикало линейка, но в ранните часове на следващата сутрин мъжът починал на карибския остров.

Представители на Белия дом са посетили островната държава от 1 до 6 юли и са се срещнали с официални лица и ръководители на туризма, за да обсъдят безопасността на американските посетители, отбелязва "Форбс".

В резултат на това са направени шест препоръки, включително за повишаване на стандартите и качеството на храните и алкохола.

От ФБР са направили токсикологични тестове върху три от жертвите. Все още няма резултати от тях обаче.

Общите изводи в докладите от аутопсиите на някои от жертвите и симптомите преди смъртта им повдигат обаче въпроса за това какво всъщност се случва в Доминикана.

Три от жертвите са пили алкохолна напитка непосредствено преди смъртта си. Хотелът, в който са отседнали, след това спира да я предлага в мини бара си.

Доминиканската република е оценена с две от четири по скалата за предупреждение за пътуване на Държавния департамент на САЩ.  Престъпленията, сред които въоръжен грабеж, убийства и сексуално насилие, са проблем в цялата Доминиканска република ”, се посочва в причините за това.