Американският президент Доналд Тръмп отново похвали своето управление и изтъкна нещата които е направил в страната и по-конкретно към чернокожите. Посланието му в Туитър е на фона на размириците, които тресат щата Минесота и вече се разпространяват и в другите части на страната.

"Моята администрация направи повече за черната общност от всеки президент след Абрахам Линкълн. Сенаторът Тим Скот прекара законодателство, гарантирано финансиране за HBCU, Училищен избор, преминала реформа в наказателното правосъдие, най-ниска черна безработица, бедност и процент на престъпност в историята И НАЙ-ДОБРЕТО ПРЕДСТОИ! "

Масовите демонстрации, които започнаха миналата седмица заради смъртта на Джордж Флойд, се разпространиха във всички големи американски градове и се очаква да продължат тази вечер въпреки часовете.  

Протестите се разрастват в Лос Анджелис. Протестиращите се събираха пред къщата на кмета на Лос Анджелис Ерик Гарсът. Шефът на полицията на мегаполиса също падна на колене в памет на издъхналия при полицейски арест Джордж Флойд.

Полицията в Атланта пък използва сълзотворен газ, за да разпръсне протестираащите.

Видеоклип , публикуван онлайн на 25 май, показа Джордж Флойд да се моли на полицаи, че не може да диша, докато един служител на реда е коленичил на врата му в опит да го арестува.