Тръмп напусна Белия дом за последно като президент. Президентът Тръмп и първата дама Мелания Тръмп току-що излязоха от Белия дом. Той е на път за вонновъздушната база "Андрюс", където се очаква да има кратка церемония за сбогуване. След това предстои последният Тръмп да преживее последен президентски полет до имението му в Палм Бийч.

Мелания Тръмп излезе по черверния килим с усмивка, докато Тръмп размени няколко думи с журналистите и заяви, че да служи като президент на САЩ е било най-голямата чест в живота му.

С ранното си напускане във Вашингтон, Тръмп получава последно пътуване с обозначението Air Force One

Като наруши традицията и напусне Вашингтон, докато все още е президент, последният военен полет на Тръмп носи обозначението „Air Force One“.

Типично е за бившите президенти да отпътуват от Вашингтон с един от самолетите, поддържани от 89-то крило на ВВС. Новият президент обикновено предлага това като учтивост към своя предшественик.

Но не е типично последните полети да се наричат ​​официално Marine One и Air Force One, тъй като те носят тези имена само когато президентът е на тях.

Полетът с хеликоптер за бившият президент обикновено става известен като Executive One.

А полетът на самолета обикновено се нарича "Специална въздушна мисия". Предшественикът на Тръмп, 44-ият президент Барак Обама, напусна града с полет, официално известен като Special Air Mission 44.

Но ранното напускане на Тръмп от Белия дом означава, че той все още ще бъде президент през целия си полет до Флорида.