"Поставяйте на първо място своите страни, като самия мем" с този призив президентът на САЩ Доналд Тръмп се обърна към световните лидери. 

Тръмп изрази увереност в победата си на предстоящите избори в САЩ през ноември и че през следващата година ще се проведе седмица на високо ниво в рамките на Общото събрание на ООН с лично участие на световни лидери. Тази година това трябваше да бъде изоставено поради пандемията, причинена от новия коронавирус, предаде ТАС.

"Като президент отхвърлих неуспешните подходи от миналото. И аз съм горд да поставя Америка на първо място - точно както трябва да поставите на първо място страните си. Всичко е наред, трябва да направите това", коментира Тръмп във видеозапис, показан на 75-ата сесия на Общото събрание на ООН.

"Абсолютно съм сигурен, че когато се срещнем лично през следващата година, ние ще имаме една от най-добрите години в нашата история и честно казано, в историята на света, да се надяваме", каза президентът.

Той също така увери, че се грижи за интересите на обикновените граждани и очаква подобен подход от чуждестранните си колеги. Едва тогава се появява основата за реално международно сътрудничество, каза Тръмп.

"От десетилетия едни и същи уморени гласове предлагат едни и същи неуспешни решения, преследвайки глобални амбиции за сметка на интересите на собствения си народ. Но само когато се грижите за собствените си съграждани, намирате реална основа за сътрудничество", убеден е ръководителят на Белия дом.