Руски военен хеликоптер е свален в Армения близо до границата с Азербайджан, съобщи министерството на отбраната в Москва. Двама членове на екипажа са загинали. Третият член на екипажа е ранен и евакуиран. 


В изявление на министерството се посочва, че хеликоптерът Ми-24 е бил ударен от преносима система за противовъздушна отбрана близо до границата с Азербайджан, чиито сили се борят с подкрепяните от Армения сепаратисти в спорния регион Нагорни Карабах.

Руската военна база в Армения разследва инцидента, за да установи кой е отговорен за свалянето на хеликоптера, се казва в изявлението.

Азербайджан призна, че е свалил по грешка руски военен хеликоптер до границата си, в арменска територия и поднесе извиненията си за този трагичен инцидент, предаде "Франс прес".

"Азербайджанската страна поднася извиненията си на руската страна след този трагичен инцидент, станал случайно", се казва в изявление на азербайджанското министерство на външните работи. В него се посочва, че до това се е стигнало, след като част на азербайджанските сили си е помислила, че става дума за провокация от страна на Армения в рамките на конфликта в Нагорни Карабах.