Трима души са били убити на военно летище в Русия. Убийството е извършено от военен край руския град Воронеж. Той се е барикадирал.

"Военнослужещият е започнал да стреля, стрелял е с пистолет, който е взел от офицер. Трима души са били убити. Сега той (нападателят) се е барикадирал на територията на подразделението", уточнил източникът.

Според източник от правоохранителните органи двама офицери и войник на срочна служба са сред убитите. "Сред убитите има двама офицери и наборен войник. Самият военнослужещ е изчезнал, издирването му се извършва както на територията на поделението, така и извън периметъра му", отбеляза източникът.

Властите на Воронежка област са потвърдили факта на извънредната ситуация във военното летище. "Да, има такъв факт, сега ние самите изясняваме всички подробности, там (на летището) има няколко загинали", казаха от пресслужбата на областната администрация пред ТАСС.

Информацията беше потвърдена и в Западния военен окръг, като отбеляза, че командването на звеното и правоприлагащите органи издирват нападателя. "На 9 ноември 2020 г., около 5:00 сутринта, военнослужещ от ежедневния отряд в парка на една от военните части, дислоцирани в района на Воронеж, нападна служителите на отряда, пристигнали да проверяват дежурството, и, завладявайки оръжието на офицера, избяга. В резултат на нападението трима военнослужещи са смъртоносно ранени. Командването на военното поделение, заедно с правоохранителните органи, предприемат мерки за откриване и задържане на нападателя ", съобщиха от областта.