Два пазара в китайската столица Пекин бяха затворени, а връщането на учениците от началното училище в класните стаи - отложено, заради появата на три нови случая на Covid-19 в града. Тревожната новина идва след три месеца без нито един заразен с коронавирус в града.

В последните седмици страната регистрира по няколко нови случая всеки ден. Голяма част от тях са китайци, завърнали се от чужбина. В Пекин обаче, вчера беше регистриран нов случай с неизяснен произход, последван днес от още два. Двамата новооткрити болни днес са служители на Центъра за комплексни изследвания на месото в квартал Фънтай на Пекин. Единият наскоро е бил в източния град Циндао, казаха пред медии служители в кметството в Пекин. И двамата новозаразени мъже, които са съответно на 25 и 37 години, не са имали контакт с хора от провинция Хубей или с хора, пристигнали от чужбина през последните 14 дни.

Според Ройтерс шест пазара за храни на едро в Пекин, посещавани от двамата заразени мъже, са били частично или напълно затворени и ще бъдат подложени на дезинфекция. Два от пазарите са разположени в радиус от 7 километра от центъра за изследване на месо. Градските власти в Пекин съобщиха, че в ресторантите ще бъдат проверени морските дарове и прясното и замразеното месо. Центърът на комплексни изследваният на месо в квартал Фънтай остана обаче отворен и днес. По официални данни, в Пекин има 597 заразени с Covid-19 и 9 починали.