Състоянието на президента Доналд Тръмп, който е диагностициран с коронавирус, все още може да се влоши. Антъни Фаучи, директор на Националния институт по алергични и инфекциозни болести на САЩ, съобщи това в ефира на CNN.

"В клиничната история има случаи, когато състоянието на хората се обръща след пет до девет дни. Сега болестта е в най-ранния стадий. Следователно лекуващите лекари на президента на САЩ трябва да бъдат подготвени за такъв възможен вариант", пише ТАСС с позоваване на източник.

След завръщането си в Белия дом държавният глава "изглеждаше много добре", каза Фауци и добави, че не е лекувал президента на САЩ. Фактът, че той и първата дама Мелания се разболяха от коронавирус, Доналд Тръмп написа в Twitter миналия петък, 2 октомври. По настояване на лекарите президентът на САЩ беше хоспитализиран в медицинския център Уолтър Рийд. Ден преди това Доналд Тръмп напусна болницата и се върна в Белия дом. Неговият лекуващ лекар Шон Конли информира, че здравословното състояние на американския президент му позволява безопасно да бъде изписан от лечебното заведение.

Снимка: AP Photo