Задържаха седем души за нападението с нож в Париж, като основният заподозрян е 18-годишен мъж от пакистански произход. Според полицията нападението е терористичен акт.

Атаката дойде, тъй като в ход беше високопоставен процес срещу 14 души, обвинени в подпомагане на двамата джихадисти, които извършиха атентата срещу "Шарли Ебдо". Двете жертви на атаката в петък не са официално посочени, но полицията заяви, че са мъж и жена, които са работили в продуцентската компания. Премиерът Жан Кастекс заяви пред репортери на мястото - близо до булевард Ричард-Леноар - че животът им не е в опасност. В интервю за държавната телевизия France 2 късно в петък г-н Дарманин определи пробождането като "нова кървава атака срещу страната им, предаде BBC.

Вътрешният министър Жералд Дарманин заяви, че това е "очевидно акт на ислямистки тероризъм". Той каза, че полицията е подценила нивото на заплаха в района.

Колеги на жертвите казаха, че са били извън агенцията за производство на новини Premieres Lignes, пушейки цигара, когато са били нападнати. Отидох до прозореца и видях колега, окървавен, преследван от мъж с мачете, каза един служител, който поиска да не бъде назован.

И двамата бяха много тежко ранени, каза Пол Морейра, основателят и съпредседател на Premieres Lignes, пред агенция AFP. Полицията бързо запечата района и наблизо беше намерено острие - описано като мачете или машина за месо.

Основният заподозрян е арестуван на близкия площад Бастилия. Малко след това 33-годишен алжирски гражданин също беше задържан поради възможни връзки с нападението.

Пет други - родени между 1983 и 1996 г. и за които се твърди, че са от пакистански произход - по-късно са били задържани по време на претърсването на имоти на север от Париж, за които се смята, че са домът на главния заподозрян, казват служители.