Ваксинират с трета доза за COVID-19 хората над 70-годишна възраст в Испания. Те ще започнат да получават паралелно и ваксина срещу грип. 

Според здравните власти едновременното прилагане на двете различни ваксини е напълно безопасно, но препоръката е да се поставя на различни рамена. Миналата есен нямаше епидемия от грип, но тази се очаква да има, тъй като пандемията от коронавирус е вече овладяна и най-вероятно грипните заболявания ще се върнат.

След 70-годишните ще бъдат ваксинирани и хората над 65 години, при условия, че от втората им доза от антиковид ваксина са изминали 6 месеца. Според президента на Испанското дружество по имунология (SEI) Маркос Лопес Хойос „ваксината срещу Covid и ваксината срещу грип се опитват да постигнат специфичен имунен отговор, но те могат да активират и естествения имунен отговор, който е за всички видове инфекции", затова препоръчва на възрастните и уязвими хора да не се колебаят, а да се ваксинират едновременно и с двете ваксини. 78% от испанското население вече е напълно ваксинирано срещу Covid, а заболеваемостта падна до 41 случая на 100 000 жители.