Безредици възникнаха около парламента на Гърция тази вечер, предават гръцките медии. Хиляди протестират, разочаровани, от правителството, за което смятат, че е извършило предателство спрямо тях, предават световните агенции. Обстановката е напрегната, палят се пожари и се хвърлят коктейли "Молотов", предаде агенция Ройтерс, която разпространи и снимки. 

Социалните мрежи днес масово отразяват случващото се в гръцката столица Атина. Стотици гърци са постнали на профилите си във фейсбук снимки с участието си в протестите в гръцката столица. Жестоките сблъсъци между полицаи и протестиращи поразиха Атина днес. Хиляди недоволни граждани се събраха пред парламента, разочаровани от правителството на Гърция. Обстановката в града ескалира, а събралите се започнаха да хвърлят коктейли "Молотов" по полицията и сградата на парламента. В отговор органите на реда пуснаха светошумови гранати и сълзотворен газ. В следствие на сблъсъците има и пострадал журналист.
Стотици граждани, присъстващи на събитията в столица Атина, показаха в снимки случващото се пред гръцкия парламент. Ето и част от кадрите, публикувани в социалната мрежа Twitter.

Към този час 50 са арестуваните.

Още снимки - вижте в галерията 

Вижте видео от мястото:

TrafficNews.bg