Американските власти одобриха преливане на кръвна плазма на възстановени пациенти за лечение на COVID-19. Разрешението за спешни случаи е издадено от Администрацията по храните и лекарствата към Министерството на здравеопазването и човешките услуги в страната. Това се посочва в документа, разпространен от ведомството.

„Такъв метод на лечение може да бъде ефективен, а неговите известни и потенциални предимства превишават известните и потенциалните рискове“, позовавайки се на източник на TASS.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че би помислил да позволи на пациенти с коронавирус, които не се подобряват, да приемат експериментални лекарства, които са в последните етапи на клиничните изпитвания.

Съединените щати продължават да са водещи по броя на случаите в света. 5 милиона 693 хиляди 879 жители на страната са получили положителен тест за коронавирус. Повечето от случаите са в Лос Анджелис - 230 хиляди 662 души. Данните са предоставени от университета Джон Хопкинс, който съставя статистически данни за заболеваемостта въз основа на информация от международни организации, федерални и местни власти. Общо над 23 милиона души са страдали от вируса SARS-CoV-2 в света.