Лоялно куче е успяло да се върне в дома си, извървявайки 60 км, след като е било забравено от собствениците си в зона за обслужване на магистрала 26 дни преди това.

Според местните медии 7-годишното куче на име Ду Ду е било забравено от китайско семейство в близост до бензиностанция на магистрала, когато са спрели за почивка при дълго пътуване. Семейството се занимвало с малкото си дете и очевидно никой не е забелязал, че Ду Ду липсва, докато не пристигнат няколко часа по-късно. Те са се върнали да търсят домашния любимец още на следващия ден, но не са открили и следа от него. 

Стопанинът се връщал няколко пъти там, но нито веднъж не видял кучето и в крайна сметка той и съпругата му загубили всякаква надежда да видят отново Ду Ду. 

„Надявахме се само да оцелее и да намерим добросърдечен човек, който да го приеме“, каза г-н Киу пред репортери.

Миналия четвъртък, почти месец след изчезването на Ду Ду, г-н Киу забелязал на прага им „мръсно, бездомно куче“ и точно когато се готвил да го отправи, забелязал, че всъщност това е техния любим домашен любимец. Той бил толкова измършавял, че Киу едва го разпознава, но няма съмнение, че това е Ду Ду. 

„Освен че беше по-слаб от преди, Ду Ду беше все същият. Очите му излъчват светлини - каза г-н Киу. За щастие нямаше наранявания. Въпреки че Ду Ду беше уморен и ходеше колебливо през първия ден, напоследък той стана много по-енергичен", посочва стопанина. 

За щастие пухкавият домашен любимец вече е у дима.