Съпругата на покойния актьор Патрик Суейзи Лиза Ниеми прави нов документален филм за живота му. В лентата тя засяга кариерата на Суейзи и смъртта му през 2009 г. на 57-годишна възраст след битка с рак на панкреаса.

Вдовицата разказва как двамата се срещали като тийнейджъри, когато Ниеми взимала уроци по танци от майката на Суейзи. Двамата се ожениха през 1975 г. и останаха заедно до смъртта му.

"Първият път, когато Бъди (псевдонимът й за Суейзи) и аз танцувахме заедно, бяхме на училищна изложба. Излязохме на сцената. Погледнах го в очите, сякаш всичко оживя", споделя Ниеми.

Деми Мур, Роб Лоу и Дженифър Грей, приятели и колеги на Патрик Суейзи ще участват в документалния филм, за да говорят за работата си с него и обичта си към него, информира Канал 3.

"Това е най-лошото нещо в света,през което трябва да преминеш. Прекарвате всеки ден в борба за живота на този човек. Знам, че той прекарваше всеки ден в борба за своя ... Той оцеля 22 месеца, което беше чудо с диагнозата, която получи", заяви Ниеми за борбата с рака на Суейзи.