Харесвана от поколения киномани, женствената и секси Салма Хайек днес навършва 53 години. Часове преди рождения й ден тя пусна снимка по бански на плажа, към която написа: „Да, утре ще съм на 53. И какво от това!“

„Баба ми беше невероятна красавица. Почина на 96 години и нямаше нито една бръчка. Тя беше козметик и си забъркваше сама кремове и маски. Трябва да видите и майка ми как изглежда в момента. Семейството ни пази някои тайни“, заяви преди време Хайек. 

Красивата актриса съветва всички дами - започнете да се харесвате!

Ние, жените, все смятаме, че не сме достатъчно добри в работата, достатъчно добри за мъжа, който ни изневерява, за децата ни, които винаги искат повече от това, което им даваме.

Жените работят повече от мъжете, по-взискателни са спрямо себе си и въпреки това непрекъснато имат усещането, че не е достатъчно. Поради тази причина нямат увереността и самочувствието да поискат по-добра работа, по-добри условия, по-добро заплащане, по-добро отношение“.

Не винаги обаче Салма е била в толкова добра психическа и физическа форма.

„На 25-годишна възраст имах всичко друго, но не и самочувствие на красавица. Имах акне. И то беше толкова ужасно, че изпаднах в много тежка депресия. Не исках да излизам от дома си. Будех се сутрин и докосвах пъпките по лицето си преди да се огледам в огледалото. По този начин се подготвях за това, което ще видя.

Бях и с наднормено тегло. Заради депресията или ядях прекалено много, или прекалено малко. Ситуацията не беше никак розова – дебела, разорена, не можех да си плащам наема, в депресия и с акне“, не крие тежките моменти актрисата.