Случайни минувачи са помогнали на бездомна жена да роди близнаци на Бъдни вечер пред „Тринити колидж“ - един от най-богатите колежи на университета в Кембридж. Хората са повикали линейка, която е откарала жената до близката болница. Свидетел заяви за „Кембридж нюз“, че жената е родила 11 седмици преждевременно, съобщава БНР.

Джес Ейгар, която откри в интернет благотворителна сметка за подпомагане на родилката, заяви, че пропастта между бедните и богатите в Кембридж е достигнала невероятни размери. Целта е била да бъдат събрани около 18 500 паунда, но този таван вече е надхвърлен.

Представете си да раждате на паважа пред един от най-богатите колежи в Кембридж. Независимо дали сме религиозни или не, всеки от нас е запознат с коледната приказка как майка ражда дедето си в бедност, търсейки убежище в обор. Това е реалността за много хора, които живеят днес на улицата, написа Ейгар в интернет.

По-рано този месец доклад на организацията „Шелтър“ разкри, че на всеки 8 минути в Обединеното кралство дете остава бездомно. Според доклада най-малко 135 000 души са прекарали Рождество във временни убежища.