Възпитатели в детска градина в руския град Улан – Уде забелязали отсъствието на един от възпитаниците си и отишли в дома му. По този начин те го спасили от гладна смърт, съобщават руски медии.

Според тях директорът на детската градина забелязала, че едно четиригодишно момче отсъства вече няколко дни, а баба му, която го е гледала не си вдига телефона.

Тя изпратила една от възпитателките да посети дома на детето. Жената в продължение на час звъняла и чукала на вратата. После разбрала от съседите, че жената отдавна не е излизала от апартамента си. Педагожката се обадила на полицията, те от своя страна отворили вратата и заварили момченцето до дивана, на който лежал трупът на баба му.

Оказало се, че детето прекарало три дни насаме с мъртвата жена. За цялото време детето изпило едно шише вода и изяло няколко бонбона. То било силно изтощено и обезводнено, след престой в болница състоянието му е стабилизирано.

Скоро след тази случка се намерила лелята на детето, която го прибрала при себе си и в момента събира документи, за да му стане попечител.

Превод и редакция: Trafficnews.bg