Руският олигарх Роман Абрамович потвърди, че е продал Челси. Той изпрати съобщение,  с което изразява мотивите си за продажбата, както и какво ще се случи оттук нататък с клуба. Той заяви ,че Челси за него никога не е било бизнес, а е правил всичко от страст към футбола.

Ето и цялото му обръщение:

„Бих искал да се спра на спекулациите в медиите през последните няколко дни във връзка със собствеността ми върху Челси. Както казах и преди, винаги съм вземал решения с най-добрия интерес на клуба.

„В настоящата ситуация взех решението да продам клуба, тъй като смятам, че това е в най-добрия интерес на клуба, феновете, служителите, както и спонсорите и партньорите на клуба.

„Продажбата на клуба няма да бъде бърза, но ще следва надлежна процедура. Няма да искам никакви заеми за връщане. Това никога не е било за бизнес или пари за мен, а за чиста страст към играта и клуба. Освен това инструктирах моя екип да създаде благотворителна фондация, където всички нетни приходи от продажбата ще бъдат дарени. Фондацията ще бъде в полза на всички жертви на войната в Украйна. Това включва осигуряване на критични средства за неотложните и неотложни нужди на жертвите, както и подкрепа на дългосрочната работа по възстановяването“.

„Моля, знайте, че това беше невероятно трудно решение за вземане и ме боли да се разделя с клуба по този начин. Въпреки това вярвам, че това е в най-добрия интерес на футболен клуб Челси.

„Надявам се, че ще мога да посетя Стамфорд Бридж за последен път, за да се сбогувам лично с всички вас. За мен беше привилегия за цял живот да бъда част от ФК Челси и се гордея с всички наши съвместни постижения. Футболен клуб Челси и неговите привърженици винаги ще бъдат в сърцето ми.”