Невероятен пример за родителска небрежност в шотландския град Уишоу: майка отказа да заведе дъщеря си при лекар, вярвайки, че молбите на момичето за помощ са начин да привлече вниманието към себе си. В крайна сметка тийнейджърката умря от мъчителна болка.

Според британското издание Daily Star, малко преди трагедията, 13-годишната Робин Голди помолила майка си Шарън да я заведе в болницата, защото се чувствала зле и "изпитвала болка навсякъде". 45-годишната жена игнорира оплакванията на момичето, като решила, че това е типичен тийнейджърски „вик за внимание“.

Докато майката пиела в градината, дъщерята умирала на дивана.

В последния ден от живота си Робин лежала на дивана няколко часа, гърчейки се от болка и молела майка си да направи нещо. Но вместо да се грижи за собственото си дете, жената отишла в градината, където пиела алкохол със своя приятелка. И когато Шарън се върнала в къщата, забелязала, че дъщеря й вече не диша. Уплашена, майката се обадила на спешната служба, но пристигналите лекари можели само да регистрират смъртта на момичето.

Както по-късно обяснила шотландката, тя забави посещението при лекаря, тъй като вярвала, че дъщеря й се преструва. Скоро бе установено, че язва на стомаха е причината за болката и последвалата смърт на детето. Според лекарите, ако момичето е било прегледано навреме и е започнало лечение, подобни трагичти последици биха били избегнати.

Както се оказа, жената вече веднъж е била лишена от попечителство над детето си заради злоупотреба с алкохол, така че от 4-годишна възраст Робин живее с баба си. Въпреки това през 2017 г. Шарън успяла да възстанови родителските си права и взела дъщеря си при себе си.

За безотговорното изпълнение на родителските задължения, довело до смъртта на детето, "майката" скоро ще се яви пред съда.

Превод: Glas.bg