В Токио е регистриран поредният скок на коронавирусната инфекция. Общият брой на заразените в метрополията е около 6,4 хиляди души. На 2 юли местните специалисти са регистрирали в столицата повече от 100 души с положителни проби на COVID-19, съобщава телевизионната компания NHK за телевизия и радио. Този показател е най-високият през последните два месеца.

В същото време японските власти не планират да обявяват извънредното положение в страната на фона на разпространението на инфекцията. Това съобщи на пресконференция генералният секретар на кабинета на Япония Йошихиде Суга.

Правителството обаче нареди да се създадат центрове за PCR тестване на COVID-19 на три международни летища - Нарита, Ханеда и Кансай. Посочената мярка е насочена към намаляване на рисковете от въвеждане на инфекция в Япония от чужбина.

Припомняме, че от 1 юли, след четиримесечно прекъсване, развлекателният парк Дисниленд в Токио възобнови работата си. Посетителите бяха допуснати в комплекса само с хигиенни маски и след проверка на телесната им температура. Хората бяха задължени да поддържат социална дистанция.

Снимка: iStock