Не само България бележи ръст с новозаразените с коронавирус. Увеличение на случаите се наблюдава в мноо страни, като новите случаи започват да се увеличават с по 350 хиляди дневно. Почти 110 хиляди от тях са в Европа.

Случаите на коронавирус по света вече са 37 152 125, а жертвите 1 073 323. 

 

В испанската столица Мадрид беше мобилизирана полицията, която следи за спазването на 15-дневната блокада. Германският канцлер Ангела Меркел предупреди, че скоро могат да бъдат наложени мерки, ако броят на новозаразените продължи да расте.

Франция въведе строги правила в редица градове, включително и в Париж. Австрийското правителство също не изключи налагането на повторна блокада. От Световната здравна организация призоваха европейските власти да положат усилия за ограничаване на заразата.

„Нямаме нови отговори за това. Знаем какво трябва да направим, знаем, че е комбинация от всички тези и нито едно от тях не отговаря на всички проблеми, пред които сме изправени в тази ситуация при тази пандемия. Знам, че не е това нещото, което хората искат да чуят, но това са фактите”, заяви директорът на "Спешни програми" в СЗО Майк Райън.