Руският президент Владимир Путин изрази  готовност да приеме украинския си колега Володимир Зеленски в Москва по всяко време, когато му е удобно, предаде ТАСС.

Във вторник Зеленски призова Путин да се срещнат в източноукраинския регион Донбас за разговори за прекратяване на конфликта там и за намаляване на напрежението между двете държави.

 Руският президент отбеляза, че в последно време украинското ръководство е предприело голям брой действия, които разрушават двустранните отношения.

" Ако президентът Зеленски иска да започне възстановяването на тези отношения, ние само ще го приветстваме", подчерта Путин. Руският президент говори на среща в Москва с беларуския си колега Александър Лукашенко.

По-рано днес Русия обяви, че изтегля войниците, които бе струпала в района на границата с Украйна след края на проведените от тях учения. Струпването на около 100 хиляди руски военни в района на границата предизвика безпокойството на Киев и на Запада. Украинският президент приветства обявеното днес изтегляне на руските войски от района граничния район. Това ще намали напрежението, каза Зеленски, но добави, че Украйна ще остане бдителна.