Единството на гражданите на Русия е основа за постигането на най-високите цели на страната, заяви руският президент Владимир Путин в новогодишното си послание, излъчено в руските региони на Далечния изток, предаде ТАСС.

"Личните ни планове, мечтите ни са неотделими от Русия. От усилията и приноса на всеки от нас зависи нейното настояще и бъдеще, бъдещето на децата ни. Единствено заедно ще решим задачите, които стоят днес пред обществото и страната. Нашето единство е основа за постигане на всякакви най-високи цели", каза Путин и добави: "Тези ценности са ни предали предците ни - героично, непоколебимо поколение на победители".

Руският президент отбеляза, че съвсем скоро ще настъпи 2020 г. и светът вече е изправен на прага на третото десетилетие на 21 век. "Живеем в бурно, динамично, противоречиво време, но можем и сме длъжни да направим всичко за успешното развитие на Русия, за това всичко в нашия живот да се променя само към по-добро", подчерта Путин в посланието си. Всяко дете трябва да знае, че е обичано, заяви руският президент.

"Нека родителите бъдат здрави и винаги да чувстват вашето внимание, а всяко дете знае, че то е най-любимото", добави Путин, който отбеляза също, че в навечерието на Нова година всички хора са обединени от топлотата на човешките отношения и приятелското общуване. Путин похвали подвизите на руския народ - "героично, непреклонно поколение от победители", на фронта и в тила по време на Великата Отечествена война.

Той отправи специален поздрав до "хората от по-старото поколение, до всички, минали през най-тежки изпитания заради нас, заради бъдещето" на Русия. На 9 май 2020 г. ще се честват 75 години от победата на Съветския съюз над нацистка Германия, отбелязват Франс прес и ТАСС. Кремъл покани на тържествата в Москва представители на много държави.