Ситуацията в Сирия бе обсъдена на среща във военната база на руската военна групировка в Сирия, където Путин пристигна от Москва. Там го чакаше сирийският президента Башар Асад.

Самолетът на Путин кацна в Дамсак и веднага се отправи за среща с Асад. Двамата, заедно с военни и съветници проведоха среща, на която обсъдиха обстановката в Сирия и региона, урегулирането на сирийската криза.

След това двамата президенти порведоха двустранна среща, съобщава говорителят на Путин Дмитрий Песков, цитиран от Риа Новости, предава dnews.bg. 

Подчертава се че Путин е преминал по улиците на Дамаск в силно охранявана военна колона, като след това е споделил с Асад, че с просто око се вижда, че животът в сирийската столица вече се въстановява от войната.

В информацията на руската агенция се казва, че Путин ще посети още няколко обекта в Сирия, но не се уточнява кои.

Тази визата е изненадваща и все още няма коментари какво е предизвикало внезапното пътуване на Путин до Сирия.

Възможно е внезапната визита да е свързана и с изостранято на обстановката в Близкия изток след убийството на ръководителя на иранските милиции Кудс генерал Сюлеймани в Багдад.

Утре Путин ще се срещне в Истанбул с турски президент Ердоган, а в събота в Москва ще разговаря с германския канцлер Ангела Меркел.