Бар обзавеждане и комплект от пет стола, използвани лично от Адолф Хитлер, отиват на търг в края на месеца, пише в. „Дейли мейл”. Първоначалната оценка на мебелите, които са били част от обзавеждането на  частната яхта на Фюрера – „Грил”, е около 250 хиляди долара. Хитлер, който официално е поддържал имиджа на въздържател, е посрещал около бара с формата на глобус Бенито Мусолини, Херман Гьоринг, Йозеф Гьобелс и Рудолф Хес, посочват от аукционна къща „Александър хисторикал окшънс”.

Историята на мебелите е доста интересна. През последните 70 години те стояли непокътнати в хамбар в Мериленд. Синът на първоначалния им собственик, който ги закупил от  корабостроителницата, където яхтата на Хитлер трябвало да бъде разглобена, ги открива съвсем наскоро и решава да ги изложи в дома си, без да подозира от къде са и колко струват.

Съвсем случайно той разбира, че всъщност сферичния бар представлява „светът, който Хитлер искал да завладее” и се свързал с експерти за оценка.  Оказало се, че мебелите са изключително добре запазени и сега цената им надхвърля в пъти първоначално платената за тях сума.