Гърция обяви днес 121 нови случая на коронавирус за последното денонощие, докато вчера този показател беше 77, съобщават от Щаба в Гърция, който бе възстановен днес.  Новите случаи нямат връзка с туристи. Едва 5 от новите случаи са установени при проверки на граничните пунктове на страната.

В момента тече извънредна пресконференция на представителя на министерството на здравеопазването на коронавируса Сотирис Циодрас и заместник-министъра по гражданската защита Никос Хардалиас.

Тревожните данни с нарастването на случаите от COVID-19 доведоха до появата отново на инфекциониста Сотирис Циодрас, говорител на гръцкото министерство на здравеопазването. Той подчерта, че научната и здравна общност е особено загрижена и не изключва възможността за връщане на SMS-ите за придвижване из градовете и селата на страната.

"Не крия от вас, че сме загрижени много. Не искам да ви паникьосвам, но тревогата е интензивна относно развитието на пандемията след последната седмица. Обсъждаме и други мерки, които ще бъдат разгледани в зависимост от развитието на епидемията", подчерта Сипсас.