"Премиерът на Израел Нафтали Бенет е на тайна мисия в Москва", обявиха израелски медии в последните часове. Срещата е продължила близо три часа, съобщава "Аарец".

Белият дом е бил предварително уведомен за нея и подкрепя усилията на Израел да посредничи за прекратяване на огъня. В делегацията на Бенет са включени роденият в Украйна министър Зеев Елкин, както и съветникът по националната сигурност Еял Хулата, предаде в. "Сега". 

Резултати от срещата не се съобщават.

Според коментар в изданието "Аксиос", това е крайно необичайна стъпка за Бенет, който в последните дни посредничи между Путин и Зеленски за прекратяване на огъня. Бенет е избрал да пътува по време на Шабат - периодът от петък вечер до събота вечер, в който евреите не работят и спазват редица забрани. Негов говорител е обяснил, че премиерът е пътувал в нарушение на Шабат, тъй като подобни изключения са позволени, когато става дума за спасяване на човешки живот, уточнява "Аарец".

Военното министерство на Израел е наложило ембарго над новината за посещението на Нафтали Бенет в руската столица, но говорител на Кремъл е съобщил за срещата, предава още "Аксиос".