Най-малко четирима американски военни са загинали от взривовете  край летището на Кабул, предаде Ройтерс, цитирайки свои източници.

В изявление на говорителя на Пентагона Джон Кърби се говори за "известен брой" убити в атаките американски военнослужещи, но не се уточнява колко. Има и ранени американски военни. Сред жертвите на атаките има и афганистанци, както и деца, каза Кърби.

Би Би Си съобщават за поне 60 загинали и над 150 ранени.

Талибаните съобщиха, че са ранени и техни бойци, които са охранявали летището. По първоначална информация става въпрос за терористична атака на "Ислямска държава".

Талибаните категорично осъждат експлозиите и обещават отговорните да бъдат наказани, заяви Забихула Муджахид.

"Ние обръщаме голямо внимание на безопасността и защитата на нашите хора и всички виновни за това престъпление ще бъдат намерени и строго наказани".

Би Би Си съобщава, че единият взрив е бил на вход на летището, където са били разположени британски военни. Източници на терен съобщават и за стрелба с автоматично оръжие. По информация на афганистанския журналист Билал Саруари съобщава, че атентатор самоубиец се е взривил в тълпата от афганистанци, чакащи евакуация, а друг нападател е открил стрелба.