Бразилка, която се подложила на операции за увеличаване на седалището, починала от последващи усложнения. Лиджия Фазио се решила на операциите, тъй като нейният бивш приятел настоявал тя да има по-голямо дупе. Фазио починала на едва 40 години.

Преди три години тя си сложила индустриален силикон и PMMA, но тази година била хоспитализирана, защото веществата се разпространили в тялото й. Нейни приятели твърдят, че това довело до инфекция.

Жената прекарала три месеца в отстраняването на силикона и PMMA, но миналия месец получила инсулт. Като била върната по спешност в болница.

Лиджия, която е майка на две деца, починала на 1 юни. Тъжната новина бе съобщена в профила на бразилката в Instagram, където тя имала 941 000 последователи.

"Още веднъж благодарим на всички за подкрепата". Публикация на един от нейните приятели също беше споделена в профила й в Instagram. „Момчета, до кога тези лекари-убийци ще продължат да използват PMMA върху хората? Това е престъпление! Трябва да се забрани. Почивай в мир, Лигия Фацио“, гласи той.

PMMA или полиметилметакрилат е синтетична смола, често използвана като заместител на стъклото. Продава се под различни търговски марки. В козметичната хирургия малки PMMA микросфери, се инжектират като мекотъканен пълнител под кожата, пише Mirror.

„Бях свидетел на част от този процес през последните три години. Всичко започна, защото тя инжектира вещество в тялото си, за да направи задните си части по-големи. Тя винаги е търсила съвършенството, винаги е била много красива, зашеметяваща и тук няма място за осъждане. Винаги е искала да изглежда по-красива, да се чувства по-добре и е търсила помощ от хора, които не са професионалисти. За известно време мисля, че професионалистите използваха вещества, които бяха легализирани и така нататък, но след известно време тя искаше повече, а лекарите не искаха да го правят, така че тя прибягна до тайни процедури“, разказва Мейри, журналист, запознат с историята на Лиджия.

„И това беше бомбата със закъснител в живота й. Индустриалният силикон, смесен с PMMA, започна да се разпространява в тялото й, причинявайки бактериологична инфекция. Тя се опита да се излекува, да премахне това вещество, но то не излезе напълно и причини много инфекции. Наскоро получи инсулт, който я вкара в болница“, твърди Мейри.

В свое старо интервю, което дала през март миналата година, Лиджия заявява, че е направила първата си козметична процедура през 2013 г. „Погледнах се в огледалото, имах малко дупе и исках да го подобря. Докторът не искаше да използва PMMA. Имах 450 милилитра от всяка страна с това вещество и беше преди да разбера, че то е забранено.

Лиджия обаче коментира, че бившият й приятел не бил доволен от резултата и я помолил да си направи още една процедура.

„Гаджето ми каза, че „по-голямо дупе е по-добре“, така че отидох на тайно място и си направих нова интервенция.

Това обаче довело до проблеми, които наложили отстраняването на чуждото тяло.

Погребението и кремацията на Лигия трябва да се състоят в Табоао да Сера, Бразилия.