30-годишен американец получи доживотна забрана да лети на борда на самолетите на авиокомпания Spirit Airlines. Причина за суровото наказание е пушене на електронна цигара в тоалетната на самолета по време на полет между Детройт и Ню Орлиънс, предава CNN.

Човек от персонала на полета е съобщил, че е видял провинилия се пасажер да си дърпа от електронна цигара и да издиша в торба. След като получил забележка, пътникът се насочил към тоалетната на самолета. Докато той бил вътре, алармата за дим на борда се включила.

Когато самолетът кацнал, пасажерът отричал, че е пушил в тоалетната, пише profit.bg. Впоследствие заявил, че не е знаел, че има забрана за пушене на борда.

Пътникът не е бил арестуван, но най-вероятно никога повече няма да лети със Spirit Airlines, тъй като авиокомпанията му наложила доживотна забрана да използва услугите й.

“Това е частна компания и могат да налагат забрани на пътници“, коментира говорителят на местното шерифство, добавяйки, че провинилият се пасажер не е изправен пред никакви криминални обвинения, тъй като е сътрудничил.

Пушенето на електронна цигара не е бил обаче единственият проблем. Друг пътник се оплакал на стюардите в самолета, че той си носел бутилки алкохол, от които пиел по време на полета – нещо, което също е забранено.