Amazon усилено работи по своя сериал, който ще се развива във вселената на "Властелинът на пръстените", и вече е готова да ни разкрие какво ще бъде неговото име. Вече знаем, че той ще се казва The Lord of the Rings: The Rings of Power, а премиерата му е планирана за 2 септември в услугата Prime Video като всеки петък ще излиза нов епизод. Сериалът ще е достъпен в над 240 страни.

Действието в сериала се развива във Втората епоха или хиляди години преди събитията от "Хобит" и "Властелинът на пръстените" и ще разкаже историята около създаването на едноименните пръстени и разпределянето им между расите от Средната земя - хора, елфи и джуджета. Amazon посочва, че поредицата ще проследи действията на нови и познати герои, които се борят с надигащото се зло.

Изпълнителните продуценти Патрик МакКей и Дж. Д. Пейн посочват, че сериала ще обедини всички основни истории от Втората епоха на Средната земя - изковаването на пръстените, надигането на Саурон, Епичната история на Нуменор и последния съюз между елфите и хората. Те изтъкват, че досега на екран сме виждали само историята на Единственият пръстен, но преди него е имало много други и именно тяхната история ще бъде разказана в сериала.

Подобно на много други елементи от сериала, които са създадени на ръка, Prime Video избира да изкове заглавието в леярна като показва изливането на разтопен метал в издълбани на ръка букви. Целият процес е уловен в slow motion, а като фон чуваме прочутите стихове на Толкин:

Three Rings for the Elven-kings under the sky,
Seven for the Dwarf-lords in their halls of stone,
Nine for Mortal Men doomed to die,
One for the Dark Lord on his dark throne
In the Land of Mordor where the Shadows lie.