Тийнейджър от Юта може съвсем спокойно да се смята за един от най-големите късметлии на света. Той е сред оцелелите след двойната експлозия на летище „Завентем” в Брюксел, но е преживял още един голям терористичен акт, който шокира целия свят, съобщава „Фокс 32 Чикаго”.

19-годишният Мейсън Уелс, който е от град Санди, щата Юта, вероятно ще се възстанови напълно от раните, получени по време на взрива в Брюксел. Той ще остане с няколко белега от операции, направени заради разкъсано ахилесово сухожилие, разцепена глава, рани от шрапнели и сериозни изгаряния. Във взривните устройства, използвани в Брюксел, терористите са използвали пирони, за да причинят тежки наранявания на повече хора.

Уелс е бил в самия център на атаката, на няколко метра от бомбата, която гръмна на летище „Завентем”.

Преди три години Уелс отново станал свидетел на мощна експлозия и усетил как земята под краката му се разтърсва. Той и баща му едва успели след експлозиите по време на маратона в Бостън на 15 април 2013 година. Те били в публиката и гледали майката на Мейсън, която участвала в състезанието.

„За щастие той е избегнал дългосрочните усложнения. Мисля, че това го направи по-силен човек. Може би преживяното в Бостън му помага да се справи с това изпитание”, каза след експлозиите в Брюксел Чад Уелс – бащата на Мейсън, който има още четири деца.

Още новини ТУК

TNS.bg