Южнокорейските власти са открили тялото на изчезналия кмет на Сеул Пак Уон-сун. Това съобщи китайската телевизия Си Джи Ти Ен, като се позова на свои източници, предава ТАСС.

Издирването бе предприетото след сигнал на неговата дъщеря до полицията, че баща й е оставил писмо, „наподобяващо последна воля", преди да напусне дома им 4-5 часа по-рано. Дъщерята не дала подробности за съдържанието на посланието, като само казала, че не може да се свърже с баща си по мобилния му телефон, съобщават Асошиейтед прес и БТА.

От южнокорейската полиция заявиха, че телефонът на кмета на столицата е изключен. Издирванията са били в района на малък хълм в квартал „Сунгбук”, където за последно е бил регистриран сигналът на телефона.

Дългогодишен граждански активист и адвокат по правата на човека, Пак Уон-сун бе избран за кмет на Сеул през 2011 г., а през юни стана първият човек, спечелил трети мандат на този пост. Той членуваше в либералната Демократическа партия на президента Мун Дже-ин и бе смятан за евентуален неин кандидат на президентските избори в Южна Корея през 2022 г., отбелязва АП.