Разложени трупове на седем души са били открити в контейнер с торове в Парагвай от кораб, който напуснал Сърбия преди три месеца,съобщи Ройтерс. Контейнерът напуснал Сърбия на 21 юли и пристигнал по-рано тази седмица през Аржентина на речно пристанище в покрайнините на парагвайската столица Асунсион, заяви прокурорът Марчело Салдивар.

Труповете са били открити в петък, когато управителите на компанията, която докарала продукта, отворили контейнера, добавил прокурорът. Салдивар казал, че жертвите вероятно са пътували тайно. Двама от тях имали лични документи, които сочат, че са мароканци. Намерена е и фактура от сръбска таксиметрова компания, което говори, че те са влезли в контейнера в Сърбия.

Ние предполагаме, че те са пристигнали там от Мароко и са планирали да пътуват до близка дестинация, но не са отчели разстоянието и не са преживели пътуването.

Провизиите, които са имали - бисквити, бутилирана вода и консерви, били достатъчни за 72 часа. Всички трупове са разложени. От тях са останали само коса и кости, заяви прокурорът. Ще бъде проверен пътят на жертвите и телефоните, които са открити до труповете. Парагвайските власти ще влязат в контакт с властите в Сърбия и в Мароко, за да се определи самоличността на жертвите, заяви прокурорът.