Мъж и жена загинаха в тежките наводнения в Тел Авив, пише “Times of Israel", цитиран от БГНЕС. Те са намерили смъртта си в наводнено мазе на жилищна сграда, след като заседнали в асансьор и се удавили. 35-годишният мъж и 30-годишната жена са били извадени от асансьора в критично състояние, но опитите на спасителните екипи да им помогнат се провалили. Властите казват, че асансьорът вероятно е заседнал поради спиране на тока. Обитатели на сградата чули викове и се обадили за помощ, но тя дошла след близо час.

Алфред Джадид, собственик на сградата казва, че хората са се обадили на телефона за спешна помощ "поне 100 пъти." "Те не са били подготвени за ситуацията.", казва Джадид за спасителните екипи. Наводненията в Тел Авив са резултат от проливни дъждове, които се изляха над града.

В северната част на Израел друг човек загина, след като беше ударен от ток от отоплителен удар. Според властите, само за два часа са паднали над 70 литра на квадратен метър валежи в централната и северната част на страната. 55-годишна жена беше спасена от повляклата я вода. Тя е в болница с хипотермия, но без опасност за живота. На няколко места в Израел шофьори бяха спасени от потъналите във водите автомобили.