Водещ невролог заяви, че не очаква седемкратният шампион на Формула 1 Михаел Шумахер да се възстанови напълно от сегашното си състояние. Както е известно, легендата на автомобилния спорт страда от мозъчна травма, която получи преди 7 години, когато удари главата си, докато кара ски в Алпите през 2013 г.

Шумахер, който навърши 50 години на 3-ти януари 2019 г., не е виждан публично от инцидента насам. Медицинските разходи по грижите му се очаква да надхвърлят 20 млн. лева.

Почти нищо не е известно за моментното състояние на шампиона, но швейцарският невролог проф. Ерих Рийдърър заяви пред Grandpx.news: "Мисля, че е във вегетативно състояние, което означава, че е буден, но не реагира. Той диша, сърцето му бие, вероятно може да седне и да прави бебешки стъпки с помощ, но нищо повече. Мисля, че това е максимумът. Съмнявам се да го видим такъв, какъвто беше преди инцидента".

Въпреки тази мрачна прогноза един от най-добрите приятели на Шумахер и бивш шеф на "Ферари" Жан Тод, който наскоро го посети и каза, че германецът се бори. "Той има невероятна жена, деца, медицински сестри, така че можем само да му пожелаем най-доброто".