Започват да разпускат мерките в Москва, след като бе отчетен значителен спад на болните. През изминалото денонощие 29 пациенти са починали в Санкт Петербург, 20 пациенти в Москва, шестима в Камчатския край, по трима в Дагестан, Нижегородска област и Приморския край.

Броят на официално регистрираните заразени с новия коронавирус през последните 24 часа в Русия е 7 600 души, като с това общият брой на заразените от началото на епидемията достига 592 280 души.

В Москва от днес отварят врати фитнесите, басейните, ресторантите и кафенетата, както и детските и спортните площадки, предаде агенция ТАСС.

Епидемиологичната ситуация в града позволи на властите да пристъпят към поредния трети етап на отмяна на ограниченията, въведени заради пандемията от новия коронавирус, съобщи кметът на Москва Сергей Собянин.

От днес кафенетата и ресторантите ще могат да приемат клиенти не само на летните си тераси, но и в затворените помещения. Ще отворят врати и спортните центрове - фитнеси, басейни, физкултурно-оздравителни комплекси.

Жителите на града отново ще могат да използват обществената инфраструктура - детски площадки, улични тренажори, пейки. Възобновява се и пътният превоз по река Москва. Отпадат ограниченията за работа на библиотеките и детските градини, в нормален режим ще заработят и учрежденията за социална защита на населението.

Кметът каза, че с оглед на постепенното "откриване" на туристическия сезон властите са отменили ограниченията за работа на туристическите агенции, но засега организирането на екскурзии в Москва остава невъзможно.