„Металика” ще дарят повече от 500 000 долара за борбата с горските пожари в Австралия, съобщи говорителят на групата. Тяхното дарение ще бъде в полза на NSW Rural Fire Service и Victoria's Country Fire Authority (CFA).

„Потресени сме от новината за горските пожари, обхванали милиони декара в Австралия и засегнали най-силно Нов Южен Уелс и Виктория. Унищожението и опустошителният ефект върху всички жители, животни, околната среда и невероятната земя в Австралия са наистина сърцераздирателни“, написа групата в социалните мрежи.

„Моля, присъединете се към нас и направете всичко възможно, за да ви помогнем”, призоваха музикантите.

Фондацията на групата „Всичко в моите ръце“ ще дари 750 000 долара на NSW Rural Fire Service - най-голямата световна доброволческа организация за гасене на пожари, както и на CFA (Country Fire Authority) – противопожарна организация в Австралия.

В резултат на обширните пожари в страната са разрушени повече от 2000 сгради и цели градове. Загинали са най-малко 25 души и хиляди животни. Смята се, че бедствието е унищожило почти 1/3 от популацията на коалите в Нов Южен Уелс. 

Семейство спаси 90 000 животни от смърт в АвстралияЗоопаркът в страната отвори врати за всички ранени животни