Мъж се зарази с месоядна бактерия, която изяде 25% от кожата му

Той претърпял три операции във Флорида

Свят
27.08.2019 18:30 5042 0
Мъж се зарази с месоядна бактерия, която изяде 25% от кожата му

Мъж във Флорида претърпя три операции, след като се зарази с месоядна бактерия, съобщи БГНЕС.

При Дейвид Айлънд се появили симптоми на грип преди седмица, след което лекарите го приели в спешно отделение в Орландо, Флорида, разказа брат му Даниел. Медиците е трябвало да премахнат повече от 25% от кожата му, а бъбреците му се влошават, съобщи семейството.

Семейството не е сигурно как 50-годишният мъж се е заразил с некротизиращ фасциит, заяви заместник-шерифа на Южна Каролина. Мъжът е плувал в басейна си в Орландо, но не е ходил на езера или океан.

Некротизиращият фасциит е агресивно заболяване, което се храни с плът, според Центъра за контрол и превенция на заболяванията. „Има много инфекции, които приличат на некротизиращия фасциит в ранни етапи, което може да затрудни диагностицирането“, според центъра. Тъй като некротизиращият фасциит може да се разпространи много бързо, пациентите често трябва да се подложат спешно на операция.

Даниел каза, че лекарите са успели да идентифицират и започнали да лекуват инфекцията бързо и тя още не е достигнала мускулната му тъкан.

„Все още е рано за смъртна присъда“, шегува се Даниел.

„Дейвид все още е в опасност за живота, но всеки ден има някои малки победи. Много ми липсва моят най-добър приятел и се моля всеки ден Бог да пощади живота му и да го върне у дома при мен и нашите деца. „Животът ми не е същия без него, така че наистина се моля за чудо.“, каза съпругата на Дейвид, Джоди Айлънд.  

Дейвид и съпругата му имат две дъщери, на 7 и на 4 години. 

Напишете коментар
Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина