Двата трупа на мъж и жена са открити в автомобил на бензиностанция в Пагуера  в Майорка Според властите в Испания става въпрос за убийство и последвало самоубийство.

Според първоначалните данни бившият военен Хуан Аг. на 37 години се самоубива в колата си, след като изстрелва куршум в главата на жена от български произход, съобщава La Vanguardia, цитиран от Дарик нюз.

Двете тела са открити в четвъртък на бензиностанция в Пагуера, в уединена зона, където почти не минават коли. Полицията смята, че убийството е било планирано предварително, тъй като заподозреният в престъплението е купил оръжието месец по-рано. Все още не е възможно да се установи дали става дума за сексистко престъпление, тъй като разследващите не са изяснили дали двойката е имала интимна връзка Мъжът застрелял жертвата от упор от външната страна на колата.

Разследващите смятат, че извършителят умишлено е избрал мястото на убийството, тъй като почти няма хора, които са минавали оттам. Възстановката, извършена на местопрестъплението, показва, че убиецът е паркирал до стена, така че возещата се жена да не може да излезе от колата през вратата. Проверява се и версията, че извършителят може да е бил дрогиран.

Убиецът е излязъл от колата в посока на багажника, където е държал пистолета, взел го и е прострелял жертвата от упор през отворената шофьорска врата. След това той седнал на нея и се простреля в главата.

В момента органите на реда се опитват да установят каква е била връзката между двамата. Жената работела като сервитьорка от няколко месеца. Двамата делели апартамент в Палма де Майорка и според свидетели поддържали сантиментална връзка.

Според местния сайт ultimahora.eu испанските власти вече са се обърнали за помощ към българското консулство за установяване на самоличността на жената, която всички наричали Биби.