Мъж обра аптека във Филаделфия, САЩ и остави бележка, в която обяснява, че парите са му нужни за болното му дете, съобщава CNN.

Полицията публикува видео от инцидента. На записите от охранителните камери се вижда как мъжът, облечен със сива блуза и ръкавици, влиза в аптеката на 3 януари. Той отива до касата и подава на прдавачаката бележка с надпис: "Дайте ми всичките пари от касата. Извинявам се, но имам болно дете. Имате 15 секунди".

Видеото показва как заподозреният посяга към джоба си и се надвесва към касата, докато аптекарката слага пари в найлонова торбичка. След това крадецът пъха пликчето в джоба си и излиза от аптеката.

Мъжът не е показал оръжие на служителката по време на грабежа, уточни полицейският служител Таня Литъл. Престъпникът все още не е идентифициран. Той е описан като чернокож, на възраст между 30 и 40 години, с брада на лицето.

През юли друг мъж с пистолет се опита да ограби магазин в района с аргумента, че му трябват пари за трансплантация на бъбрек на дъщеря му. След това обаче той остави парите и напусна обекта без да нарани служителите.