Човечестовото трябва да се гордее с това постижение. Това каза милиардерът Илон Мъск след излитането на "Дракон"  към Международната космическа станция. Това каза Илон Мъск, чиято и компания "Спейс екс", конструирала пилотираната капсула. С новия апарат полетяха астронавтите Дъглас Хърли и Робърт Бенкен.

"Този кораб е направен от хората и човечеството може да се гордее с това постижение. Безусловно този старт ще намери силен отзвук у всички хора, които носят душа на изследовател. Самият аз съм изпълнен със силни емоции. Нашата задача сега е безопасно да върнем астронавтите на Земята и тези полети да се повторят отново и отново", каза Мъск.

Той изтъкна, че това е първата стъпка на човечеството по пътя към Марс: "Ние ще станем междупланетна цивилизация, но за целта са нужни колосални усилия в областта на иновациите и технологиите".

Ракета носител "Фалкон 9" с пилотирания кораб "Дракон" успешно стартира към МКС на 30 май в 22:22 часа българско време. Скачването с МКС се очаква днес в 17:27 часа българско време.

Двама българи в компанията на Мъск, изпратила първите си космонавти в космосаВижте кои са те