Български шофьор на камион загина от мълния на крайпътен паркинг във Франция в понеделник вечерта, съобщиха френски медии, цитирани от БТА.

35-годишният мъж излязъл бос от кабината на камиона и малко след това го ударила гръмотевицата. Първи на сигнала за помощ се отзовали пожарникарите, но не успели да го реанимират.

Трагичният инцидент се разиграл около 20 часа снощи край градчето Нонавил, недалеч от Бордо, в Югозападна Франция. Името на загиналия засега не се съобщава.

На много места в Югозападна Франция вчера и през изминалата нощ вилняха гръмотевични бури, придружени със силни ветрове. Двама души загинаха, а 87 хиляди жилища останаха без електричество, съобщи днес френското министерство на вътрешните работи, цитирано от ДПА.

Двама души са пострадали тежко, а десет души, включително пожарникар, са с леки наранявания. Единият от смъртните случаи и много от нараняванията са вследствие на ветрове, достигнали до 153 км/ч, които причинили падания на дървета върху автомобили.

По данни на телевизия БФМ по време на бурята е възникнал най-малко един пожар в жилище. Според френското министерство на вътрешните работи са получени 1200 сигнала за помощ през изминалата нощ.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg