Силно земетресение с магнитуд 6.4 по Рихтер удари щата Калифорния. Епицентърът е до град Риджкрест, на около 170 км североизточно от Лос Анджелис. Пожарната се е отзовала на десетки сигнали и за пожари, и за нужда от медицинска помощ. Местните власти съобщиха, че няма тежко пострадали, но няколко човека са ранени от падащи предмети. Силният трус е усетен в цял Лос Анджелис, това е най-голямото земетресение в района за последните 20 години.

След силния земетръс жителите на калифорнийския щат заляха социалните медии със снимки и видеха и така документираха ужаса който са изпитали.

Президентът Доналд Тръмп побърза да успокои, че „ситуацията е под контрол”.

"Живея в Лос Анджелис цял живот - написа в Туитър режисьорката Ава Дюверней. - Това е най-дългото земетресение, което съм преживяла. Не тресеше, а люлееше. Но беше дъъъълго. Беше толкова дълго, че си помислих "Това ли е голямото земетресение? . . . Уважавайте Майката Природа. Тя е шефът.", написа Ава Дюверней.

Хали Бери препрати написаното от Ава Дюверней и добави: "Беше влудяващо".

Марая Кери коментира "Помислих си . . . да се изтърколя ли от леглото и да ида до вратата? Аз съм от Ню Йорк, не мога да се справя с това!".