Президентът на Беларус Александър Лукашенко разкри кой според него е основният проблем на страната, съобщава "Спутник", цитирана от news.bg. Винаги съм казвал и отново искам да напомня, че нашата основна задача, нашият основен проблем и притеснение е икономиката. Ако икономиката е добра, ще има и всичко останало. Ако не е, тогава не може да се разчита нито на идеологията, нито на сигурността, нито на спокойствието на страната, заяви той.

Според държавния глава в последно време властите са свършили много, за да осигурят нормалното функциониране на икономиката. Той допълни и че съвместните консултации с руското правителство и постигнатите споразумения "дават положителни резултати за икономиката на Беларус.

Основният въпрос, който трябва да се обсъди, е как ние, властимащите, да гарантираме нормалната работа на предприятията, така че икономиката да дава резултат, подчерта Лукашенко. По негови думи от изключителна важност за страната е икономическата сигурност. Така че икономиката и пак икономиката!, категоричен бе президентът.