Лондон може да се окаже под блокада заради ръста на COVID-19 във Великобритания. Мярката вече беше наложена в някои области в Северозапада, но властите не изключват подобна и в столицата.

Възможно е до дни да се каже на  лондончани да работят от вкъщи. Това бе обявено от правителството след среща с работодателски организации,  на която се обсъдиха новите ограничения в столицата, за да предотвратят разпространението на коронавирус, съобщава The Guardian.

Здравният секретар Мат Ханкок също заяви, че не може да изключи повторно блокиране в цялата страна, като предупреди, че Великобритания е в повратна точка.

Лидерът на лейбъристите  Кийр Стармер обвини почти срива на системата за тестване за по-строги ограничения и призова Борис Джонсън да предприеме „бързи, решителни действия“

Това идва, дни след когато правителството обяви, че хората, които отказват да се самоизолират, ще бъдат изправени пред глоби до 10 000 британски лири, докато работниците с ниски заплати ще получат 500 британски лири за карантина у дома.

Днешните ежедневни данни за разпространението на вируса на Албиона показват 18 смъртни случая и 3899 нови случаи. Данните идват на фона на 27 смъртни случая вчера са докладвани 4422 случая. Въпреки това цифрите през уикенда, които се обявяват в неделя и понеделник, често са по-ниски от тези за делничните дни, тъй като броят на тестваните лица е по-малък.