Ветеринар, обвинен в трафик на хероин на територията на САЩ в стомасите на кучета, бе осъден на шест години затвор. 39 годишният Андрес Елорез е бил арестуван в Испания, за престъпления, които е извършил преди повече от 10 години. След ареста той е екстрадиран в САЩ, за да се изправи пред федералния съд в Ню Йорк.

Елорез, роден в Испания, е учил във ветеринарна клиника в Колумбия. Той е бил един от най- добрите студенти в курса си, но използвал знанията си, за да издевателства над поверените му животни, вместо да ги лекува.

Елорез е пренасял течен хероин в САЩ в стомасите на кучета. По хирургичен път, той е слагал хероина в стомасите на кучетата, а след това, отново чрез операция, го вадел от там. По този начин животните са преминавали през травмиращата оперативна процедура два пъти. Според прокурора, в ръцете на кожодера са умрели минимум три кучета.

Базата на испанеца се намирала във ферма край колумбийския град Меделин. Там той отглеждал кучета и правел операциите по имплантиране на хероин в стомасите им. Когато властите дошли там, открили десет кучета, които вече имали наркотик в стомасите си.

Едно от кучетата, с име Дона, в последствие става полицейско куче. Друго куче, с име Хероина, започва работа в агенцията за борба с наркотиците в САЩ.

След ареста си Елорез напълно признал вината си.

Превод и редакция: Trafficnews.bg